Als coach en teacher moet je voortdurend jezelf bijscholen via cursussen of het lezen van boeken. Zo kan je jezelf blijven ontwikkelen en groeien, je bent nooit uitgeleerd! We stellen je 3 boeken voor die kunnen  helpen bij een aantal zaken zoals mobiliteit, krachttraining en looptechniek.

Kelly Starrett is een fysiotherapeut die vooral binnen de CrossFit wereld bekend is geworden via zijn youtube kanaal. Hij leert iedereen aan hoe je zelf aan de slag kan gaan om je mobiliteit te verbeteren of hoe je een blessure moet aanpakken zodat je er minder last van zou kunnen hebben. Het is soms een beetje zoeken welke oefeningen je voor welke training moet gaan toepassen maar het loont zeker de moeite om hiermee aan de slag te gaan! Kelly Starrett komt in maart naar Amsterdam als gastspreker op de gettogetherconference die georganiseerd zal worden door de Gentse ondernemers van integrated movers.

Mark Rippetoe is een coach die gespecialiseerd is in krachttraining, dit vooral in de basis oefeningen zoals de squat, deadlift en shoulder press. Zijn trainingsprogramma is ideaal voor beginners die net starten met het volgen van een krachtprogramma.

Kelly Starrett heeft ook een boek om jouw lopen technisch te gaan verbeteren en specifiek het voorkomen van blessures. Veel mensen raken geblesseerd bij het lopen doordat ze vaak gewoon de schoenen aantrekken en zomaar beginnen te lopen. Je kan veel blessures voorkomen door specifieke opwarmingsoefeningen te gebruiken en je mobiliteit sportspecifiek te gaan verbeteren.