Nieuw jaar, nieuwe voornemens… Regelmatig test ik verschillende zaken omtrent voeding uit om zo uit ervaring te kunnen spreken tijdens onze “nutrition workshops”. Zo heb ik al eens een maand het vegetarische en paleo voedingspatroon gevolgd (elk afzonderlijk). Daarnaast test ik vaak zaken uit omtrent voeding met oog op gewichtsverlies, bijkomen in spiermassa of het bevorderen van de sportprestaties. Begin dit jaar behaalde ik het certificaat als voedingscoach bij Precision Nutrition wat hoog aangeschreven staat in Amerika en nu in Europa aan het opkomen is. Hiermee wil ik onze leden en zo veel mogelijk mensen helpen in het bijstaan van hun doelstellingen omtrent voeding en gezondheid.

Met de start van het nieuwe jaar besloot ik om nog eens een maandje te gaan testen, deze keer 1 maand suikervrij eten. Dit wil zeggen geen toegevoegde suikers, alleen maar suikers uit natuurlijke voeding. Geen makkelijke opdracht want wie labels begint te lezen zal al gauw merken hoe moeilijk het is om producten te vinden waar absoluut geen suiker aan toegevoegd is.

Resultaat hiervan zal ik verwerken in een blogpost nadat ik 30 dagen zonder toegevoegde suikers heb geleefd ­čÖé

Bekijk alvast eens de reportage van Koppen presentator Tim Verheyden die een maand zonder suiker leefde.

http://www.een.be/programmas/koppen/zonder-suiker

Dan is er ook nog “That sugar film”